fbpx

duurzaamheid

Salubris, uw partner voor duurzame hygiëne!

 

Het verbod op wegwerpplastic vanaf 2021 krijgt groen licht in EU! Beheersing van plastic afval is dan ook een actueel thema. Het gebruik van biologisch afbreekbare disposables is alvast één manier om bij te dragen aan de oplossing.

Daarnaast lanceren we enkele nieuwe producten die je zeer concrete ecologische en economische ROI kunnen bieden.

 

Ontdek hier de milieuvriendelijke nieuwkomers in ons gamma!

 

Vergeet plastic en ga voor duurzame disposables!

 

De ontwikkeling van duurzame disposables staat niet stil. En dat is maar goed ook! Binnen enkele jaren is het gebruik van plastic disposables namelijk verboden.  Salubris biedt alternatieven in bamboe, suikerriet, PLA,… die composteerbaar zijn en hiervoor gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432.

 

Je hebt wellicht ook al gehoord over alternatieven in rietsuiker, PLA, CPLA,… Maar wat betekent dat nu eigenlijk? We zetten het graag voor je op een rijtje. 

 

Lees meer

 

Bekijk gamma

Met het oog op de toekomst zijn herbruikbare producten een verantwoorde keuze en een goede vervanger voor disposables.

 

Beautiful Cups is dé recyclebare en tot 3x herbruikbare koffiebeker voor elk bedrijf. Met het gebruik van de kartonnen koffiebekers bevorder je een gezond leefklimaat en een schoner milieu. Want met Beautiful Cups reduceer je het gebruik van kartonnen bekers al met 50%.

 

Bestel hier de Beautiful Cups

 

Een andere mogelijkheid zijn de onbreekbare durables. Deze glazen zijn bedoeld om voor een langere duur gebruikt te worden, waardoor de milieu-impact aanzienlijk lager is.  Bovendien zijn ze licht van gewicht en vallen ze op door hun elegante vorm.


Bekijk hier het volledige gamma herbruikbare artikelen.

Superlizzy is een revolutionaire machine die het volume van allerlei soorten afval terugdringt met bijna 90%, van Pet flesjes en blikjes tot papieren bakjes met etensresten en restafval. Eén Superlizzy vervangt zes tot acht afvalbakken en is daardoor perfect voor locaties waar veel consumentenafval geproduceerd wordt, zoals restaurants, ziekenhuizen, scholen, kantoren en andere openbare gelegenheden.

 

Bekijk de brochure

Ons aanbod omvat heel wat ecologische producten die het Europese Ecolabel en het Cradle to Cradle label dragen.  Daarnaast zijn we houder van het ISO14001:2015 certificaat. Ook onze leveranciers zijn trots op hun milieuvriendelijke processen en producten, zoals de Green Care producten van Werner & Mertz.  Bovendien kunt u een ‘Savings Potential Certificate’ verkrijgen die aantoont welke bijdrage u levert dankzij de Green Care producten van Werner & Mertz aan de bescherming van het klimaat en aan groener schoonmaken.  Ook Kimberly-Clark heeft reeds meerdere awards behaald voor hun inspanningen voor een duurzaam beleid.

 

Bekijk Green Care gamma

Bekijk Kimberly-Clark gamma

 

Stuur een e-mail naar info@salubris.be om uw eigen certificaat aan te vragen.