duurzaamheid

Salubris, uw partner voor duurzame hygiëne!

 

Salubris engageert zich voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.  We zijn houder van het ISO14001:2015 certificaat en leveren bewuste inspanningen om onze impacht op het klimaat te beperken. Zo werden onze nieuwe bedrijfsgebouwen voorzien van ledverlichting, 266 zonnepanelen, opvang van regenwater voor eigen gebruik en doordachte isolatie.

 

Naast een uitgebreid aanbod van ecologische schoonmaakmiddelen en milieuvriendelijke verpakkingen, hebben wij een aantal nieuwe producten in ons gamma die niet alleen een directe invloed hebben op uw ecologische voetafdruk, maar ook een economische ROI kunnen bieden. 

Het gebruik van biologisch afbreekbare verpakkingen en disposables is een andere manier om het milieu een handje toe te steken. 

Ontdek niet alleen de milieuvriendelijke nieuwkomers in ons gamma, maar kijk gerust mee hoe duurzaamheid steeds meer onze toekomst gaat bepalen. 

 

Vergeet plastic en ga voor duurzame disposables!

 

De ontwikkeling van duurzame disposables staat niet stil. En dat is maar goed ook! Binnen enkele jaren is het gebruik van plastic bekers en andere disposables namelijk verboden.  Salubris biedt milieuvriendelijke alternatieven.  We maken hierin een duidelijk onderscheid tussen composteerbare en recycleerbare materialen.

We zetten de verschillen graag voor u op een rijtje. 

 

Lees meer over composteerbare materialen.

 

Lees meer over recycleerbare materialen.

 

Bekijk ons gamma duurzame disposables.

 

Download onze brochure over duurzaamheid.

 

Beautiful Cups: een verantwoorde keuze

 

Met het oog op de toekomst zijn herbruikbare producten een verantwoorde keuze en een goede vervanger voor disposables.

 

Beautiful Cups is dé recycleerbare en tot 3x herbruikbare koffiebeker voor elk bedrijf. Met het gebruik van de kartonnen koffiebekers bevordert u een gezond leefklimaat en een schoner milieu. Met Beautiful Cups reduceert u het gebruik van kartonnen bekers immers al met 50%.

Bestel nu de Beautiful Cups.

 

Een andere mogelijkheid zijn de onbreekbare durables. Deze glazen kunnen langere tijd gebruikt worden, waardoor de milieu-impact aanzienlijk lager is.  Bovendien zijn ze licht van gewicht en vallen ze op door hun elegante vorm.

Bekijk hier het volledige gamma herbruikbare artikelen.

Superlizzy: een nieuwe manier van afvalverwerking

 

Superlizzy is een revolutionaire afvalbak die het volume van allerlei soorten afval terugdringt met bijna 90%. Dat gaat van Pet-flesjes en blikjes tot papieren bakjes met etensresten en restafval. Eén Superlizzy vervangt zes tot acht afvalbakken en is daardoor perfect voor locaties waar veel consumentenafval geproduceerd wordt. Denken we maar aan restaurants, ziekenhuizen, scholen, kantoren en andere openbare gelegenheden. 

 

Bekijk de brochure en ontdek de superkrachten van Superlizzy.

Duurzame labels en certificaten

 

Ons aanbod omvat heel wat ecologische producten die het Europese Ecolabel en het Cradle to Cradle label dragen.  Daarnaast zijn we houder van het ISO14001:2015 certificaat. Ook onze leveranciers zijn trots op hun milieuvriendelijke processen en producten, zoals de Green Care producten van Werner & Mertz.  Bovendien kunt u een ‘Savings Potential Certificate’ verkrijgen die aantoont welke bijdrage u levert dankzij de Green Care producten van Werner & Mertz aan de bescherming van het klimaat en aan groener schoonmaken.  Ook Kimberly-Clark heeft reeds meerdere awards behaald voor hun inspanningen voor een duurzaam beleid.

 

Bekijk het Green Care schoonmaakgamma

Bekijk het Kimberly-Clark schoonmaakgamma

 

Stuur een e-mail naar info@salubris.be om uw eigen certificaat aan te vragen.

Previous
Next