duurzaamheid

Salubris, uw partner voor duurzame hygiëne!

 

Salubris engageert zich voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.  We zijn houder van het ISO14001:2015 certificaat en leveren bewuste inspanningen om onze impact op het klimaat te beperken.

 

Naast een uitgebreid aanbod van ecologische schoonmaakmiddelen en milieuvriendelijke verpakkingen, gaan we samen met de klant op zoek naar de meest duurzame oplossingen die ook reële besparingen kunnen betekenen.

 

Download onze brochure over duurzaamheid.

 

Previous
Next
Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen

 

Als familiebedrijf denken wij graag over duurzame oplossingen op lange termijn zodat ook komende generaties een mooie toekomst te wachten staat. 

Dit zijn enkele voorbeelden van onze inspanningen:

 

 • infrastructuur:
  • hybride bedrijfswagens en laadstation
  • CNG vrachtwagen (Compressed Natural Gas)
  • hergebruik van verpakkingen
  • zonnepanelen
  • opvang van regenwater
  •  
 • Sociaal: wij steunen ook regelmatig goede doelen en werken samen met maatwerkbedrijven.
Duurzame oplossingen

 

Niet enkel voor de producten, maar ook voor verpakkingen, afvalbeheer en volledige systemen zoeken wij mee met de klant naar de meest duurzame oplossing. 

 

Onze cleaning consultants geven advies en zoeken mee naar oplossingen die een directe invloed hebben op uw ecologische voetafdruk, maar ook een economische ROI kunnen bieden.  Dit doen ze met kennis van zaken over de actuele wetgevingen en reglementeringen.

 

 

lees meer
Previous
Next
Duurzame materialen en producten

 

De ontwikkeling van duurzame disposables staat niet stil. En dat is maar goed ook! Binnen enkele jaren is het gebruik van plastic bekers en andere disposables namelijk verboden.  Salubris biedt milieuvriendelijke alternatieven.  We maken hierin een duidelijk onderscheid tussen composteerbare en recycleerbare materialen.

We zetten de verschillen graag voor u op een rijtje. 

 

Lees meer over composteerbare materialen.

 

Lees meer over recycleerbare materialen.

 

Bekijk het gamma duurzame disposables.

 

Bekijk het gamma herbruikbare artikelen.

 

Duurzame labels en certificaten

 

Ons aanbod omvat heel wat ecologische producten die het Europese Ecolabel en het Cradle to Cradle label dragen.  Daarnaast zijn we houder van het ISO14001:2015 certificaat en treden we toe tot het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Ook onze leveranciers zijn trots op hun milieuvriendelijke processen en producten, zoals de Green Care producten van Werner & Mertz.  Bovendien kunt u een ‘Savings Potential Certificate’ verkrijgen die aantoont welke bijdrage u levert dankzij de Green Care producten van Werner & Mertz aan de bescherming van het klimaat en aan groener schoonmaken.  Ook Kimberly-Clark heeft reeds meerdere awards behaald voor hun inspanningen voor een duurzaam beleid.

 

Bekijk het Green Care schoonmaakgamma

Bekijk het Kimberly-Clark schoonmaakgamma

 

Stuur een e-mail naar info@salubris.be om uw eigen certificaat aan te vragen.

Previous
Next