Onze opleidingen

Gezien de huidige corona maatregelen zijn alle opleidingen tot nader order geannuleerd.  Bedankt voor uw begrip!

 

 

Salubris heeft zich op het gebied van training, opleiding en opvolging al ruimschoots bewezen in het verleden. Wij beschikken over het ISO 9001-2008 certificaat waarbij wij eveneens gecertificeerd zijn als opleidingsverstrekker.

 

Hieronder vindt u een overzicht van onze opleidingen.

 

Dit betreft opleidingen rond handhygiëne, ergonomie, professionele schoonmaak,…

 

Daarnaast bieden we ook opleidingen en audits aan op maat van de klant, op de werkvloer of in ons opleidingscentrum te Aalter. Dit in samenspraak met uw vertegenwoordiger.

 

 

Er is telkens koffie en frisdrank voorzien. Bij een opleiding van een volledige dag voorzien wij ook broodjes. Syllabus telkens inbegrepen.

Wij voorzien ook een erkend opleidingsattest op naam van de inschrijver.

  • Duur: 1 dag
  • Duur: 1 dag

 

  • Duur: 1 namiddag
  • Duur: 1 namiddag
Coachend leiding geven aan een Team

Vaak wordt de taak van een medewerker schoonmaak onderschat en soms ook weinig respectvol bekeken.  Als verantwoordelijke voor de schoonmaak weet u wel beter.  U en uw medewerkers hebben een belangrijke taak en worden beoordeeld op het resultaat.  Een schoonmaakteam aansturen vergt naast een goede kennis van producten, materialen en technieken, extra vaardigheden om het team goed te begeleiden. Taakverdeling en het opmaken van functionele planning behoren ook tot het takenpakket.  De handvaten die u in deze opleiding worden aangereikt, zullen u helpen in het dagelijks coachen van uw team met optimale resultaten.

Professionele schoonmaaktechnieken

Het tijdperk van emmer, borstel, trekker en dweil ligt al een tijdje achter ons.  De materialen en technieken in de schoonmaak hebben ondertussen al een hele evolutie doorgemaakt.  Niet iedereen is al vertrouwd met de nieuwste schoonmaakmethodes die worden toegepast in de professionele schoonmaak.  De basistechnieken mbt het onderhoud van vloeren, interieur en sanitair worden aangeleerd.  Concrete tips over de juiste combinatie van product, materiaal en methode zullen vaak voorkomende schoonmaakproblemen helpen oplossen.

 

Duurzaam en ecologisch manueel en machinaal vloeronderhoud.

Natuursteen, keramische tegel, hout of kunststofvloeren, allemaal hebben ze hun specifieke eigenschappen die bepalend zijn voor het onderhoud.  Dagelijks of periodiek onderhoud vergt een andere aanpak, manueel, machinaal of een combinatie van beide.  In deze theoretische en praktische training gaat bijzondere aandacht naar het duurzaam en ecologisch onderhouden van vloeren.  In ons opleidingscentrum in Aalter beschikken we over een testruimte met alle mogelijke vloertypes voor demo’s en testen.

Handhygiëne volgens richtlijnen WHO

Via onze handen vervoeren we miljoenen micro organismen. Als de handen van zorgverleners niet schoon zijn tijdens de patiëntenzorg kunnen ziekteverwekkende micro organismen overgedragen worden. Strikte handhygiëne is dan ook een zeer doeltreffende en goedkope manier om de verspreiding van infecties tegen te gaan. Zo waken we over de gezondheid van onze bewoners en patiënten.

Onze cleaning consultants

Dominique Schaeverbeke - Cleaning Consultant - 0497/ 42 35 35 - dominique@salubris.be
bjorn
Björn Peelman - Cleaning Consultant Machines - 0479/81 02 73 - bjorn@salubris.be

Opleidingscentrum

Salubris - Léon Bekaertlaan 32 - 9880 Aalter